22. Okt, 2021

Åklagarmyndigheten: Överklagande till Högsta domstolen om våldtäkt

Överklagande till Högsta domstolen om våldtäkt
22.10.2021 11:22:32 | Åklagarmyndigheten
Riksåklagaren har överklagat en våldtäktsdom till Högsta domstolen och yrkat att våldtäkten ska bedömas som grov, eftersom gärningsmannen hotat brottsoffret med en kniv.

22. Okt, 2021

Tillsammans för ett tryggt Uppsala genom fördjupad lägesbild

Ökad trygghet är en prioriterad fråga för Polismyndigheten och Uppsala kommun och nu förstärks trygghetsarbetet ytterligare genom metoden EST, Effektiv samordning för trygghet.

22. Okt, 2021

Lockar unga med snus och alkohol på Snapchat – misstänkt anhållen för rån

Sedan i somras har flera unga i Göteborgsområdet kommit i kontakt med Snapchat-kontot för att köpa bland annat snus och alkohol. Vid bestämd träff blir dem rånade.

22. Okt, 2021

Fleråriga fängelsestraff efter spaning mot öppen knarkhandel

Sommaren 2020 fick polisen in tips om att det skedde öppen narkotikaförsäljning i stadsdelen Bjurhovda i Västerås. Det var starten på ett omfattande spanings- och utredningsärende som lett till att flera personer nyligen dömdes till fängelse.

22. Okt, 2021

Gryningspyromanen gripen i Köping UPPDATERAD IDAG 10:31PUBLICERAD IDAG 10:11

Kriminalvården bekräftar på fredagsförmiddagen att man frihetsberövat gryningspyromanen som varit försvunnen sedan natten mot tisdagen.

– Polisen bekräftar att man har gripit den person som kallas gryningspyromanen, säger Olaf Zobel presstalesperson på Kriminalvården.

20. Okt, 2021

Föräldrar rekommenderas hålla små barn hemma för att undvika RS-virus

Den pågående epidemin av RS-virus bland barn slår hårt mot hälso- och sjukvården i Uppsala län. Nu går smittskyddsläkaren i Region Uppsala ut med skärpta rekommendationer.

Teater i en likbod, magi i världsklass och musik av en bortglömd tonsättare

 

 

 

Äntligen kultur igen! 30 oktober till 7 november går Östhammars kulturvecka av stapeln. Veckan fylls med konserter, teater, konst, hantverk, magi och minnesafton. Eftersom kulturveckan sammanfaller med höstlovet finns också många lovaktiviteter för barn och unga under veckan.

20. Okt, 2021

Finalister inför Tillväxtgalan & vinnare av Kvalitetspriset

Vid Tillväxtgalan uppmärksammas och hyllas varje år företag, föreningar och eldsjälar i Östhammars kommun. Under veckan presenteras finalisterna i respektive kategori. Idag presenteras också vinnaren av Kvalitetspriset.
Årets Turistpris

20. Okt, 2021

Uppemot 900 000 vill se ett världsomfattande förbud mot pälsdjursfarmning 20.10.2021 10:00:0 CEST | Djurens Rätt

Dela
Varje år plågas och dödas mer än 100 miljoner minkar, rävar, mårdhundar och chinchillor runt om i världen för sin päls. De flesta hålls i trånga gallerburar, innan de dödas och flås för att bli kläder. Djurens Rätt har, tillsammans med den globala koalitionen Fur Free Alliance, drivit ett gemensamt upprop med mål att införa ett förbud mot pälsdjursfarmning över hela världen. När uppropet lämnades över till Italiens representant för G20 igår, hade över 880 000 personer skrivit under för ett förbud.

16. Okt, 2021

Livsmedel förspills när unik svensk jordbruksmark asfalteras

Svensk jordbruksmark – Europas mest värdefulla – fortsätter att minska. Jordbruksverkets nya rapport visar att exploateringen av svensk odlingsmark fortsätter i oförminskad takt.

16. Okt, 2021

Gratis skolfrukost för ett bättre samhälle

En bra frukost underlättar inlärning och gör det lättare att orka med skoldagen, visar flera undersökningar. Idag, på Skolmjölkens dag, tycker LRF Mjölk det är rimligt att gratis skolfrukost införs i samtliga svenska grundskolor. – Då skulle fler barn och ungdomar kunna ta sig igenom skolan med godkända betyg och därmed få bättre möjligheter att lyckas på arbetsmarknaden och i livet, säger Peter Kofoed, chef på LRF Mjölk

15. Okt, 2021

15 oktober 08:05, Stöld/inbrott, Enköping Inbrott i byggcontainer

Polis beordras till platsen.
Annelund där någon ska ha brutit sig in i en byggcontainer och tillgripit gods till ett högt värde.

15. Okt, 2021

Färre särskilt utsatta områden enligt polisens bedömning

Polisen skapar kontinuerligt lägesbilder av hur kriminella påverkar lokalsamhället och utsatta områden. Polismyndighetens bedömning är att det totala antalet utsatta områden har ökat något men att antalet särskilt utsatta områden har minskat.

12. Okt, 2021

Extra kontroller av yrkestrafiken

Mellan den 11 och 17 oktober genomför polisen en nationell trafikvecka med inriktning yrkestrafik. Syftet med insatsen är att upptäcka bristfälliga fordon och förare som bryter mot gällande regler.