Polisrutan Östhammar

I Östhammar tillgreps en motorbåt. Lite senare påträffades båten och två misstänkta kunde identifieras efter att också olovligen tagit sig in i en närliggande stuga. Den ena personen hade dessutom en burk pepparspray på sig samt upplevdes narkotikapåverkad. Förutom tillgreppet av båten samt olaga intrång innehöll sålunda anmälan även vapenbrott och narkotikabrott.

En båtägare utanför Östhammar upptäckte att någon försökt att tillgripa hans båt. Det satt kvar en knivspets i tändningslåset men båten låg kvar på sin plats.

Vid ett annat tillfälle, också det i närheten av Östhammar, försvann en båt från sin brygga. I det fallet påträffades båten lite senare en bit därifrån.

I Östhammar anmäldes en skadegörelse efter att någon eldat på en barnvagn som stod på gården vid en förskola.

Flera fall av parkeringsskador anmäldes i Östhammar och Öregrund. Brottet uppstår när någon orsakar en skada på ett fordon utan att sedan lämna nödvändiga uppgifter för att justera skadan med den drabbade.

Polis genomförde en hastighetskontroll i Gimo och stoppade en bil som körde för fort. Bakom ratten satt en person utan körkort och som dessutom upplevdes narkotikapåverkad. Vid kontroll påträffades en mindre mängd narkotika i bilen och en kniv låg lättåtkomlig för föraren. Rapporten innehöll därför brotten grov olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott, brott mot knivlagen samt hastighetsöverträdelse.

En bil framfördes på ett vårdslöst sätt i närheten av Gimo och stoppades därför av polis. Föraren rapporterades för vårdslöshet i trafik och körkortet omhändertogs.