Blomgrens camping blev en lyckad musikal

Varje år sätter Kulturskolan upp en stor föreställning som drama- och musikeleverna på skolan framför. Årets musikal Blomgrens camping bjöd på komplicerade relationer och stora känslor.

Riktiga husvagnar, tält, cyklar och en epatraktor användes vid årets musikal som drama- och musikeleverna på Kulturskolan framförde i Östhammars Ishall mellan den 26 och 29 mars. Det var en intensiv vecka med tio föreställningar, då det totalt kom cirka 1300 elever och andra besökare.

− Det var en stor produktion som eleverna har tagit fram tillsammans med mig, gitarrläraren Johan, sångläraren Maria och ljud- och ljusmästare Joakim. Hela tiden har det varit viktigt att alla ska känna sig delaktiga från början till slutet av hela produktionen, säger Anna-Lena Gustafsson, dramalärare på Kulturskolan.

Eleverna har själva fått forma sina karaktärer, ta fram dansnummer och varit delaktiga i att improvisera fram en passande dialog som kan föra handlingen framåt.

− Det har varit både roligt och utmanade för alla medverkande. I min roll som regissör och produktionsansvarig har jag bland annat sammanställt alla idéer och skrivit ihop ett manus, säger Anna-Lena och fortsätter,

− Vi hade två månader på oss att repetera in alla olika delar i musikalen.  Resan till framförandet av musikalen har varit minst lika viktig som målet att ha framfört alla föreställningar. Vi alla kände att vi verkligen lyckades med att genomföra musikalen på bästa sätt.