Klart för biovisning på Storbrunn

Från 31 januari 2020 kommer Östhammarsborna åter att kunna gå på bio på kulturhuset Storbrunn. Kommunen ska teckna nytt avtal om biografverksamheten med företaget Stockholm Economics AB som åtar sig att visa film året om.

I och med det är upphandlingen som pågått under hösten avslutad. Kommunen och Magnus Allgulin från Stockholm Economics har idag, 6 december, ingått en överenskommelse och ska i veckan som kommer skriva avtal där startdatum för bioverksamheten är satt till 31 januari 2020. I avtalet ingår bland annat att film ska visas minst en gång i veckan och att biljetter ska kunna köpas via nätet.

Stockholm Economics  har under många år visat sommarbio på Blidö utanför Norrtälje och vill nu bygga ut verksamheten.

”Det här känns jättebra. Vi tycker att det ska bli kul att få starta upp en verksamhet men också att få skapa ett långsiktigt samarbete med kommunen. Vi har verksamhet i södra Roslagen sedan tidigare och det känns roligt att få möjlighet att kunna skapa samarbeten mellan olika delar av Roslagen.”

Magnus Allgulin, Stockholm Economics

”Äntligen är det klart med en leverantör av bio i Östhammar, något som har varit nämndens målsättning hela tiden. Vi hälsar hjärtligt välkommen till den nya aktör som vill visa film i vår fina salong.”

Jonas Lennström, Kultur- och fritidsnämndens ordförande