VÄNDNING OCH VINST I FREDAGS!

 I fredags var som bekant för många av er, IK Sirius IBK U på besök i Frösåkershallen. Dom fick sig nog en ordentlig resa när matchen väl var slut. Tack till publiken, spelare och ledare i båda lag för en riktigt jämn och trevlig tillställning! Jag tänkte också passa på att nämna att vi faktiskt inte har förlorat på väldigt länge, vi får ta det tillbaka till i höstas för att hitta matchen mot just IK Sirius IBK U på bortaplan, 29/10 klockan 09.00 i IFU Arena A. Då föll vi med 4-3 mot ett morgonpiggt hemmalag, i fredags var det våra premisser som gällde och det skulle visa sig gagna oss väl i slutändan.
Första perioden i fredags behövde inte många sekunder på sig för att vakna till liv. 25 sekunder tog det innan Martin Geeber kunde sätta 1-0 i nät. Vidare fortsatte perioden med ett högt och bra tempo men vi slarvar också lite bakåt vilket straffar sig. 1-1 kommer vid 8:48 på klockan och deras ledningsmål kommer i slutet av första perioden, 1-2 står det inför andra perioden. Vi summerar den första perioden med ett gott mod då vi anser oss ta jobbet till fullo på planen men inte riktigt lyckas med detaljerna.
Så fort andra perioden tog fart tyckte jag att det såg bättre ut. Vi kvitterar med ett riktigt fint mål av Markus Bosch efter en fin framspelning från Owe (6:10). Vi fortsätter skapa chanser framåt och det dröjer knappt två minuter till (8:36) innan Eric Widén gör sin andra assist för kvällen när han spelar fram Mattsson som gör 3-2. Knappa 5 minuter senare slår våran nye assistkung Eric till igen, denna gång spelar han fram Simon Andersson till 4-2 målet (13:04). Innan den andra perioden är slut så är vi alldeles för mesiga framför egen kasse och släpper in en boll som gör att tavlan visar 4-3 efter andra perioden.
Den mest intensiva period hittills denna säsong utspelade sig i fredagens tredjeperiod. Men herregud vilken period det blev när jag tänker efter! Först tappar vi 4-3 ledningen från andra perioden, till 4-5 i mitten av tredje. Sen kvitterar Mattsson på egen hand utan assist när han från höga slott/halva planen hänger in bollen i nät. Efter det får vi från ingenstans egentligen, spela en hel del boxplay. Dubbla boxplay ledde även till dubbla insläppta mål bakåt och ett underläge med två bollar inför avslutningen i tredje perioden. Med ett underläge med 5-7, tar IBK en timeout (16:42) och vad som sägs där är väl egentligen ”En gubbe framför mål resten av matchen, och lossa bössorna!”.
Jakten fortgår bara i 7 sekunder innan Martin Geeber har hittat nät och reducerat. Sent i nästa byte så hittar Owe nät från kanten och när klockan står på 18:38 har vi kvitterat till 7-7 i matchen och Sirius ser märkbart chockade ut. Med endast 9 sekunder kvar kommer även det mål som fullbordar vändningen, Simon skjuter från vänster och bollen går in, 8-7. Glädjeruset tar över och vi kan spela av de sista 9 sekunderna. En väl genomförd match av oss där vi märkte att tempot blev mycket högre än i tidigare mat-cher där lag med små trupper velat dra ner på tempot markant och vi inte har lyckats dra upp det ordentligt igen. Vi har en riktigt bra och stor ledning i serien just nu vilket leder till mycket spekulationer om när det faktiskt kan bli klart att vi är seriesegrare även säsongen 2016/2017. Mer om det kommer i ett senare inlägg!
På lördag klockan 13:10 spelar vi på bortaplan mot Midas och om vi vill kunna säkra seriesegern så snart som möjligt så är det tre poäng som gäller där!
På återseende, /L

ÖSTHAMMARS INNEBANDY I STOR SERIELDENING

matchen var slut hade vi hade bärgat ytterligare 3 poäng i jakten på Division 2!
Match klockan 11.00 på en söndag känns kanske inte skitroligt att kliva upp till, men man är ju hemma i tid igen på eftermiddagen så det kändes väl ganska behagligt ändå. En mycket trött undertecknad tog sig till samlingstiden vid Frösåkershallen klockan 09.00.

Väl inne i den första perioden visar vi direkt att det är vi som kommer styra matchen och det är vi som är hetast denna förmiddag. Det tycker jag håller i sig den större delen av perioden. Visst får Elias rädda oss en och två gånger men det kanske hör till att även han får visa sig vara lite het när övriga laget visar sig vara det.
Tavlan visar 0-3 till oss när första perioden är slut, Bälinge kommer dock in lite i matchen med ett PP i andra halvan av perioden men vi håller nollan och ledning med 3 bollar.

Andra perioden inleds aningen svajigare, där Bälinge får med sig ett powerplay nästan direkt i början av perioden och gör även 1-3 i samma veva. Sen tar vi sakta men säkert över perioden igen och efter att halva perioden gått tycker Samuel att det vore lämpligt att presentera sig med två snabba kassar. Strax efter det så avslutar Simon målskyttet med en fin backhand som letar sig in vid bortre stolpen! 1-6 på tavlan efter två perioder.

I period 3 så känns det faktiskt som att matchen är lite död redan. Det står ändå 1-6 på tavlan i 10 sekunder i tredje perioden innan Markus Geeber inleder tredje periodens målskytte. 1-7 blev sedan 2-7 och sedan gjorde vi 2-8 av poängmaskinen Markus Bosch innan matchen kunde avslutas.

Vi ligger på 37 poäng av 45 möjliga hittills vilket måste ses som en riktigt bra insats! 9 poäng ner till Enhörningarna på en andraplacering och en riktigt bra utgångspunkt för slutspurten i serien!

Apropå slutspurten så får vi besök i hallen på fredag, Hagunda Legend IS kommer på besök till Frösåkershallen. Klockan 20.00 rullar matchen igång som vanligt, planera in eran fredag redan nu, det kommer bli ett riktigt kalas skulle jag tro! 20kr kontant på plats för dig som är 18 år eller äldre.

 

LagMVOF+-+/-P
1 IBK Östhammar 15 12 1 2 120 70 50 37
2 IBK Enhörningarna 15 9 1 5 135 89 46 28
3 IK Sirius IBK U 14 8 4 2 85 63 22 28
4 Bälinge IF 15 8 3 4 86 91 -5 27
5 Loke IBK 15 8 1 6 130 89 41 25
6 IBF Roslagsalliansen 15 6 6 3 103 69 34 24
7 Västerlöfsta IBF 15 7 2 6 85 104 -19 23
8 Almunge IK 15 6 1 8 81 95 -14 19
9 Midas IBK 14 6 0 8 85 100 -15 18
10 Lamadjurets AIBC 14 4 1 9 71 88 -17 13
11 Hagunda Legend IS 15 3 2 10 96 126 -30 11
12 Bålsta FBC 14 0 0 14 40 133 -93 0

VINST MOT LOKE OCH SERIELEDNING

I fredags tog vi tre nya oerhört viktiga poäng i toppstriden i årets H3, och samtidigt som En-hörningarna förlorade hemma mot Midas gör det att vi står som serieledare efter 12 spelade omgångar!
Matchen i fredags sändes live i stora delar av undertecknad vilket var riktigt roligt, dessvärre får man en väldigt diffus bild av matchen men jag ska ta det kortfattat.

Vi började bäst i första perioden och tog också ledning med både 1-0 och 2-0, men Loke tar sig in i matchen igen och vänder på 2-0 till 2-3 innan första perioden är slut. Vi gör klart att vi måste hitta tillbaka till våran inledning för att komma tillbaka i matchen.

Sagt och gjort hittar vi tillbaka och gör en bra andra period. Vi släpper in 2-4 tidigt men sen börjar vi ta ikapp igen. Loke vill dra ner på tempot men vi försöker göra allt för att ånga på i vårat tempo och det ger utdelning under andra perioden. En bra andra period resulterar i en ledning med 8-6 inför sista och avgörande perioden.

I sista perioden har inte Loke så mycket att säga till om alls egentligen. Vi vinner perioden välförtjänt med 5-2 och har inte några som helst problem att hålla emot Lokes anfall. En tredje period där vi styr och ställer och gör 5 mål framåt på ett av seriens bästa lag kan ju inte klassas som annat än grym!

GULDFEMMAN:
Guldfemman är uppdaterad med resultatet från helgen, där vi ser att det är ”Team Brunk” som coachas av Niklas Sahlén som börjat allra bäst. Passa på att göra eventuella spelarbyten snarast, för på Lördag är det dags för bortamatch igen och då står Bålsta FBC för motståndet!

På återseende,

VINTERVILA SOM SERIETVÅA

Som de flesta redan känner till så bärgades ännu en trepoängare i Almunge i helgen och det gör att vi behåller våran andraplacering i serien inför vinteruppehållet.
Imför denna match hade vi lite tunnare trupp än vad vi strävar efter att ha, en hel del insjuk-nade spelare samt en och annan skavank som behöver vilas upp gjorde att vi bara hade en gubbe som avlastning. Det var lite oroväckande på det viset att vi visste sedan tidigare att Almunge tycker om att driva upp tempot så mycket dom kan och alltid spelar igång bollen snabbt vid sina frislag.

Det skulle dock visa sig inte alls så tokigt, våran avlastningsspelare denna match Martin Gee-ber kommer in sitt första byte i ett powerplay i första perioden och hänger en kasse direkt som innebar 0-1 i mitten av första. Almunge stod för en snabb kvittering men sen var resten av perioden helt och hållet våran. Elias visar fortsatt upp sin styrka i utkasten och får också en assistpoäng efter att ha hittat ett långt kast till den äldre Geeberbrodern Markus.
Perioden slutar 1-4 i vår favör efter att vi gjort 1-3 på en fin frislagsvariant och 1-4 av Alex W i slottet.

I första perioden gör vi först ett riktigt dåligt powerplay, det är möjligt att Almunge sköter sitt boxplay bra men vi får knappt till någon rull alls offensivt och det blir inga riktigt farliga lägen känns det som. Almunge gör 2-4 och visar sig vara mycket hetare än oss i andra perioden, men vi svarar snabbt med 2-5 av Owe efter en fin diagonalpass från Boschen. Efter det tar Almunge över perioden helt och vi kommer inte riktigt in i vårat spel alls. Med 16:10 samt 19:21 på klockan gör dom både 3-5 och 4-5 (PP) så inför sista perioden behövde vi hitta till-baka och våga rulla lite boll igen.

Där gör vi en mycket mer stabil inledning första halvan av tredje perioden sen kontrar vi via Henke som hittar ut till Samuel som tar ett par steg till längst kanten, hittar tillbaka till Henke som hänger upp den i nät. 13:34 tar Almunge en timeout som det känns att dom inte får ut så mycket av, istället ångar vi på så gott vi kan och till slår Adam en långboll som Mattsson på topp snor åt sig i slottet, kliver ner mot mål och hittar Alex Wahlberg bakom sig i slottet som tar emot och smäller in den på tennis. 4-7 stod sig sen perioden ut och vi kunde bärga hem ännu en trea som håller oss kvar på kvalplatsen i årets H3.

Riktigt starkt av oss att komma tillbaka i tredje perioden där vi verkligen visar att vi faktiskt är ett riktigt bra innebandylag. Vi utvecklas hela tiden och slutar aldrig kriga på planen. Alla har sina dippar och i lördags var det i andra perioden som den uppenbarade sig. Där är vi självklart glada att ha en målvakt i toppklass mellan stolparna. Elias räddade oss flertalet gånger under hela matchen och gör en riktig kanonmatch!


Nu blir det vinteruppehåll och nästa match spelar vi hemma mot Loke, fredagen den 6/1 klockan 20.00. Till dess så önskar jag och laget er alla följare en riktigt god jul och ett gott nytt år. Ta hand om varandra!

På återseende,

/L

SVARET OM FJOLÅRETS HJÄLTE

Igår i intervjun med Marcus så framkom det i ett av svaren att fjolårets hjälte i Rimbo i sista omgången Nichlas Sporrong inte spelat en enda match i år och då ställde jag mig såklart frågan varför det inte blivit något spel ännu.
Nichlas var till stor hjälp för oss förra året när han mer eller mindre på egen hand gjorde att Rimbo slog Enhörningarna på bortaplan och vi kunde i samma omgång säkra seriesegern.

Jag tog därför ett kort snack med Nichlas som kom med roliga nyheter:

Igår i en intervju med vår Coach så kom ditt namn upp i samband med att du är vår hjälte sen förra året. Men det som också kom fram var att du inte spelat alls denna säsong. Vi ställer oss därför frågan, varför har det inte blivit något spel?
- Jag blev pappa åt en liten son, det är den enkla förklaringen. Tiden och suget försvann lite och jag får inte riktigt ihop det med träningar. Men jag utesluter inte något, kan bli ett par fighter i år i alla fall!
Sen kan du även få lägga till att jag fortfarande är oerhört tacksam för blommorna och håller en liten tumme för avancemang till H2!

Tack för det, jag håller också tummarna!
Vad tror du om fredagens drabbning?

- Östhammar borta en fredagkväll är ingen lätt match, tror och hoppas på en jämn fight. 5-7 till Alliansen säger jag och sista målet i öppen kasse!

Tack för dina svar Nichlas!
-Tack själv, kul att du skriver och lägger ner massa tid. Det uppskattas!

Efter förra året tog sig även Rimbo upp till H3 efter att lag har dragit sig ur uppåt i seriesystemet, och samtidigt så slog man ihop Rimbo med Roslagen och bildade IBF Roslagsalliansen.
Roslagsalliansen kommer som bekant på besök på fredag.
Matchstart 20.00. Vi ses väl där?

IBK Östhammar Herrlag önskar Nichlas ett stort grattis till tillökningen och lycka till med innebandyn!

/L

 
Linus Olsson

3 POÄNG HEMSPELADE I HEBY

I lördags åkte vi till Heby för att göra allt i vår makt för att åka hem med 3 poäng i bagaget, och det lyckades vi med. I en stundtals grisig match så höll vi ändå ut och gjorde en riktigt bra insats defensivt.

Martin Geeber öppnar målskyttet redan i första bytet vilket kändes viktigt för vår del. Den ledningen håller i sig i ungefär halva perioden innan Västerlöfsta gör 1-1. Men de får aldrig ta ledningen, för bara dryga minuten senare gör Alex Wahlberg 2-1 med ass från Owe. Västerlöfsta står dock för en snabb kvittering 30 sekunder efter ledningsmålet och tavlan visade åter-igen oavgjort. Sen följer två stycken 2 minuters utvisningar vilket gör att vi får en lång period i boxplay. Men som coach sa i pausen så är detta våran bästa period defensivt hittills i år så Västerlöfsta kommer knappt till några farliga chanser utan istället går vi vinnande ur perioden efter att ha gjort TVÅ mål i boxplay på 12 sekunder och ställt om tavlan till 2-4 innan perioden var slut.

Andra periodens första halva var ganska händelsefattig, spel fram och tillbaka och inte speci-ellt mycket målchanser heller. 12 minuter in i perioden kommer först en dubbelutvisning som ger 4 mot 4 spel, men som sedan blir 4 mot 3 för Västerlöfsta när vi drar på oss ytterligare en utvisning. När första utvisningen är slut och vi får spela boxplay 4 mot 5 så släpper vi in 3-4 målet och det känns som om vi inte fått riktigt tag om matchen i andra perioden. Som tur är gör vi ett ofantligt viktigt mål i slutet av perioden, Samuel hänger upp den i nät med ass från Mattsson. 3-5 inför sista perioden.

Sista perioden bjuder på ett helt gäng utvisningar från båda lagen, en hållen nolla för Elias och tre mål framåt. Vi ska vara glada att vi gör en bra match defensivt och att vi möter ett PP från Västerlöfsta som inte alls håller måttet i H3. Vi spelar 4 minuter boxplay i tredje perioden men lyckas ändå hålla tätt bakåt. Vi gör även mål framåt när vi får ett powerplay i sista halvan av perioden. Västerlöfsta tar time-out men får det inte att fungera bättre, det slutar istället med att vi gör både 3-7 via Alex Wahlberg samt 3-8 av storebror Adam Wahlberg som inte ville vara ämre.

Ändå en rätt okej tillställning måste jag säga. Vi tar med oss 3 nya poäng hem till Östhammar och en delad andra plats i serien, det måste vi faktiskt vara riktigt nöjda med.
Bilden till matchreferatet får bli på en fokuserad Elias inför andra perioden.

DERBYSEGER

VÄNDE UNDERLÄGE TILL VINST

VINST I ÖRSUNDSBRO

TUFF SERIEPREMIÄR MOT LOKE

Igår klockan 14.00 inledde vi serien borta mot Loke IBK i IFU Arena E.

KRYSS I FÖRSTA TRÄNINGSMATCHEN