Vi kan vänta oss flera varma år.
Vi har ju haft en tremånadersperiod med extrem värme. 2018 blir nog det varmaste årte i modern tid. Enligt en ny studie så kommer de närmaste åren att bli onormalt varamare på jorden.
Nature Communications har publicerat en studie som utförts av forskare i Frankrike, Nederländerna och Storbritaien.
De har antydningar om att 2028 till 2222 kommer att bli varmare än förväntatat.
Enligt forskarna så fungerade metoden väl när de testade den på de klimatförändringar som redan ägt rum de senaste decenierna.
Därför så tror de att pro0gnosen för de kommande fem åren ligger nära sanningen.
-Det är det som tillkommer på grund av den natruliga variatiomnen i haven och atmosfären. Det innebär att uppvätmningen blir totalt sett blir kraftigigare än fötväntat, säger Heiner Körnich på SMH:s forskningsavdlening.
Han påpkar samtidigt att det finns en bred osäkerhet i reultatet- och studien säger inget om hur det blir på renskilda platser på Jorden, exempelvis Nordeurpa. - Osäkerheten innebär att det kan bli kallare, men mest sannolikt är att blir varmare. Vi får resultatet 2022.
Källa TT.
Därför heter den flugsvamp.
Namnet flugsvamp nämns i en skrift på 1500-talet. Där finns ett recept på hur man skall bekämpa flugor i ladugården. Som alla vet så finns det ju gift i svampen.
Receptet går ut på att man smular sönder svampen och så lägger man den på ett fat och slår mjölk över. Då skall flugorna försvinna, så varför köpa antiflugmedel.
Om någon prövar kan du väll höra av dig.
BEKÄMPNING AV SVARTMYROR.
Under många år så har redaktören använt rabarberblad för att bekämpa svartmyror. Man lägger ett rabarberblad över myrboet och efter några dagar så försvinner alla myrorna. Rabarberblad innehåller oxaksyra som är giftig. Antingen dör myrorna eller så fösrvinner de till en annan plats.
Såhär såg det ut innan bekämpningen började.
MYRORNAS KRIG
När TV slutade sända, förr i tiden så blev det ju ett flimmer som många kallade för myrornas krig, här är det i verkligheten.
Några små myror befann sig på en trädgårdsgång i Sund när det kom ett gäng med större myror som anföll de små och bar bort dem allihop.
Fästingkarta kan varna för TBE-risk
FORSKNING. Snart presenteras mobilkartor där man kan se i vilka skogar och naturområden det finns en högre risk för fästingar som bär på exempelvis TBE, rapporterar Vetenskapsradion. Bakom kartorna står det EU-finansierade forskningsprojektet Scandtick Innovation.
– När man ska planera sin svamptur eller fågelskådning kan man ju välja ett område där risken för TBE och borrelia är lägre, om samma svampar finns där, säger projektledaren och epidemiologen Rene Bödker vid Veterinära institutet vid Danmarks tekniska universitet, till Vetenskapsradion.
RÄDDAD RÄV
Räven slussades ut till friheten
Djur. En räv som hamnat på bassängbotten i Dalslands kanal nära Billingsfors fick slussas ut i frihet - i dubbel bemärkelse.
Räven hade av okänd anledning hamnat nere i slussbassängen mellan två portar och hade inte hade en chans att ta sig upp för de höga kanterna.
– Jag såg att den satt därnere på en liten sten och skakade. Jag vet inte hur den hamnat där. Det är första gången ett djur funnits där sedan jag flyttade hit 2009, säger slussvakten Simon Bjaaland till nwt.se.
Slussvakten öppnade portarna och satte fart på räven som tog ett skutt ned i vattnet, simmade ut genom slussen och tog sig upp på kanten längs kanalen.
– Det var en tuff räv som simmade i det kalla vattnet. När han kom upp gav han mig en blick. Det var riktigt som han tackade mig, säger Simon Bjaaland
Senaste kommentaren