De två tjuvfiskarna söp till och somnade ombord.

När deras båt drev i land slogs de ihjäl av urinnevånarna.

 
För drygt två veckor sedan bestämde sig de två krabbfiskarna Sunder Raj och Pandit Tiwari för att fiska krabbor utanför North Sentinel Island i ögruppen Andamanerna.Ön är strängt förbjuden att besöka eftersom den indiska regeringen vill skydda urbefolkningen. Det är också livsfarligt - eftersom invånarna regelmässigt attackerar alla som kommer dit.

En överraskning vid fotografering.

Det är många som har publicerat bilder av solnedgången över Grepen. Red tyckte att det skulle vara roligt för ÖNTs läsare att se en soluppgång över Öregrund.

När bilden kontrollerades så upptäcktes det spår efter fartygen om gått i farleden utanför Gräsö. I avgaserna så kunde man se att de hade eldat med olja som var svavel i oljan.

 

Vi kan vänta oss flera varma år.

Vi har ju haft en tremånadersperiod med extrem värme. 2018 blir nog det varmaste årte i modern tid. Enligt en ny studie så kommer de närmaste åren att bli onormalt varamare på jorden.

Nature Communications har publicerat en studie som utförts av forskare i Frankrike, Nederländerna och Storbritaien.

De har antydningar om att   2028 till 2222 kommer att bli varmare än förväntatat.

Enligt forskarna så fungerade metoden väl när de testade den på de klimatförändringar som redan ägt rum de senaste decenierna.

Därför så tror de att pro0gnosen för de kommande fem åren ligger nära sanningen.

-Det är det som tillkommer på grund av den natruliga variatiomnen i haven  och atmosfären. Det innebär att uppvätmningen blir totalt sett blir kraftigigare än fötväntat, säger Heiner Körnich på SMH:s forskningsavdlening.

Han påpkar samtidigt att det finns en bred osäkerhet i reultatet- och studien säger inget om hur det blir på renskilda platser på Jorden, exempelvis Nordeurpa. - Osäkerheten innebär att det kan bli kallare, men mest sannolikt är att blir varmare. Vi får resultatet 2022.

Källa TT.

Ytterliggare tecken på höst

Därför heter den flugsvamp.

Namnet flugsvamp nämns i en skrift på 1500-talet.  Där finns ett recept på hur man skall bekämpa flugor i ladugården. Som alla vet så finns det ju gift i svampen.

Receptet går ut på att man smular sönder svampen och så lägger man den på ett fat och slår mjölk över. Då skall flugorna försvinna, så varför köpa antiflugmedel.

Om någon prövar kan du väll höra av dig.

BEKÄMPNING AV SVARTMYROR.

Under många år så har redaktören använt rabarberblad för att bekämpa svartmyror. Man lägger ett rabarberblad över myrboet och efter några dagar så försvinner alla myrorna. Rabarberblad innehåller oxaksyra som är giftig. Antingen dör myrorna eller så fösrvinner de till en annan  plats.

Såhär såg det ut innan bekämpningen började.

Efter ett par dagar med rabarberblad så hade myrorna försvunnit.

MYRORNAS KRIG

När TV slutade sända, förr i tiden så blev det ju ett flimmer som många kallade för myrornas krig, här är det i verkligheten.
Några små myror befann sig på en trädgårdsgång i Sund när det kom ett gäng med större myror som anföll de små och bar bort dem allihop.

Fästingkarta kan varna för TBE-risk

INRIKESmindre än 40 min sedan

FORSKNING. Snart presenteras mobilkartor där man kan se i vilka skogar och naturområden det finns en högre risk för fästingar som bär på exempelvis TBE, rapporterar Vetenskapsradion. Bakom kartorna står det EU-finansierade forskningsprojektet Scandtick Innovation.

– När man ska planera sin svamptur eller fågelskådning kan man ju välja ett område där risken för TBE och borrelia är lägre, om samma svampar finns där, säger projektledaren och epidemiologen Rene Bödker vid Veterinära institutet vid Danmarks tekniska universitet, till Vetenskapsradion.

Man har samlat in 40 000 fästingar från cirka 130 platser runt om i Skandinavien. Fästingarna sekvenseras för ett tjugotal sjukdomar och resultatet samkörs sen med satellitbilder, som ska kunna visa var risken för att stöta på exempelvis TBE-bärande fästingar är högre.

RÄDDAD RÄV

Räven slussades ut till friheten

 

 
 

Djur. En räv som hamnat på bassängbotten i Dalslands kanal nära Billingsfors fick slussas ut i frihet - i dubbel bemärkelse.

Räven hade av okänd anledning hamnat nere i slussbassängen mellan två portar och hade inte hade en chans att ta sig upp för de höga kanterna.

– Jag såg att den satt därnere på en liten sten och skakade. Jag vet inte hur den hamnat där. Det är första gången ett djur funnits där sedan jag flyttade hit 2009, säger slussvakten Simon Bjaaland till nwt.se.

Slussvakten öppnade portarna och satte fart på räven som tog ett skutt ned i vattnet, simmade ut genom slussen och tog sig upp på kanten längs kanalen.

– Det var en tuff räv som simmade i det kalla vattnet. När han kom upp gav han mig en blick. Det var riktigt som han tackade mig, säger Simon Bjaaland