EN RESA TILL BELGIEN

Jag skule ta mig till Liege i Belgien för att hämta en båt. Det fanns en del alternativ, flyg, buss eller tåg. Det blev en tågresa med liggvagn där man fick en koj med fem andra passagerare. Jag steg på tåget i Stockholm. Resan genom Sverige och via Danmark och till Tyskland gick utan problem. Någonstans i Tysklande så skulle tågsettet dela på sig. Det fick jag reda på när jag delade en öl i restaurangvagnen. Två av mina barvänner sa åt mig att det var bäst att jag gick till min kupe, eftersom vi snart skulle komma till stationen där tåget skulle delas. Tåget stannade och så blev det stående och inget hände på flera timmar. Tågbefälhavaren var en otrevlig man som när man frågade varför tåget inte fortsatte sa att man skulle hålla käften. När gryningen kom stod vi fortfarande stilla. En tjej som låg i samma kupe var artist och hade bestält en studio i Paris med orkester som kostade 240 E i timmen för att spela in en video. Hon var lite arg men den där konduktören föstod inget av hennes problem. Efter någon timme så fick vi reda på att man glömt bort att beställa ett lok till vårt tågset. Vi fick gå ombord på ett annat tåg, som var nästan fult av andra passagerare. När vi kom ombord så var det nästan så att vi blev avkastade för vårat bagage inte fick plats. Med hjälp av andra passagerare så kom vi alla fall med. Jag kom i alla fall fram till båten. Fortsättning följer.

Jag blev kvar i Liege fram till början av december då jag skulle hem till världens centrum, Öregrund, igen och hittade ett bra flyg via Oslo, trodde jag. När jag satt på flygplatsen i Bryssel, fick jag ett SMS om att planet var en timme försenat. Ombord på planet så fick vi veta att det inte fanns någon mat ombord, eftersom man hade varit tvungen att byta plan och därför inte hann lasta om matvagnarna. Det gick i alla fall att få kaffe. Efter en halvtimmes flygning så vi besked om att vi inte skulle hinna med sista planet till Arlanda. Men vi skulle få ett hotellrum och bli bjudna på middag. Efter att ha installerat mig på rummet så gick jag ner till matsalen och fick då veta att köket hade stängt för dagen. Istället  för middag så fick jag äta lite kex från minibaren.

I maj månad så skulle jag åka tillbaka till båten och köpte en biljett på samma tåg och instalerade mig i min koj och resan ner mot Tyskland gick alldeles utmärkt och vädret var varmt och skönt. När vi kom till den där stationen där tågsettet skulle delas så blev vi stående på stattionen, som jag inte visste vad den hette. Det var som sagt varmt väder, ca 25 C. Jag blev röksugen så jag tog på mig mina jeans och gick ut på perrongen och stod där och njöt av värmen och ciggaretten. Helt plötsligt så sa det tjoff och vagnsdörren slog igen. Efter bara en liten stund så startade tåget igen. Där stod jag och visste inte var jag var, ikläd bara ett par jeans, inga skor, ingen plånbok och inget pass. Det var ingen trevlig upplevelse. Men jag såg att tågpersonalen stod en bit bort och skrattade. Den här gången så hade man beställt ett lok och det var bara en växlingsmanöver. Resten av tågresan gick bra.

Framme i Liege så gick jag till busstationen och upptäckte att det var väldigt lite människor där och det fanns inga bussar. En vänlig Belgare upplyste mig om att bussförarna hade gått ut i en endagarsstrejk. Varför just den dagen ? Men taxichauffören hittade till båten.